Intergeneracional informàtica i el CEIP Martí i Pol

martes, 29 de mayo de 2012



Biblioteca Esteve Paluzie (sala multimèdia) de Barbera del Vallès - 29 de maig 2012.
El TALLER INTERGENERACIONAL (A càrrec d’Òscar N.), que estem a punt de concloure, tenia com a pretext aprendre una mica l'elaboració d'una presentació tipus Power Point amb el programa Lliure Impress, ens ha permès tenir contacte i tres sessions amb les nenes i els nens de 4rt del Col·legi Miquel Martí i Pol.

Per un costat, crec que hem après allò més bàsic per poder fer presentacions de una manera autònoma... Ens ha permès, també, comunicar-nos, via correu electrònic, amb la classe de quart del Col·legi Miquel Martí i Pol.

I, el que és el més important, hem tingut tres sessions conjuntes amb aquests nens. Totes tres han estat molt satisfactòries i agraïdes.

La primera trobada va ser al Casal de Can Amiguet el 28 de febrer d'enguany. Nosaltres vam preparar una presentació amb diferents jocs que fèiem de petits: l'aro, els cartrons i les xanques. Als nens els va agradar molt tots tres, però el que més, crec, els cartrons, com també les xanques. En canvi, els aros, com requeria més habilitat i constància, no va tenir tant d’èxit. El temps va volar i tothom va valorar la trobada molt agradable i satisfactòria...

La segona trobada, va tenir lloc al mateix Col·legi el 24 d'abril. Ens van sorprendre amb una rebuda protocol·lària però molt simpàtica. Ens van explicar amb una presentació les normes dels jocs que ells van preparar a partir de jocs actuals però amb normes i material "reciclat": el reciclatge, el joc de les xapes, hockey de taula i connecta 4.
No os explico com es juguen, perquè hi una presentació on està explicat amb tot luxe de detalls, que segur podeu trobar en algun lloc...
Vam esmorzar fruita i ens van fer jugar, posant a prova les nostres habilitats. No ho varem fer tan malament. Com a conclusió d'aquesta trobada, férem una rotllana i amb un fil a les mans, ens vam unir els uns al altres d'una manera arbitrària i vam fer una gran amistat entre tots. Va ser un colofó molt bonic... Yaiza, la professora dels nens, té una gran capacitat per motivar el nens... És extraordinària!

La tercera i última trobada va tenir lloc el 8 de maig últim a la plaça del Mil·lenari, on vam fer uns esmorzars a l'antiga: pa amb oli i sucre, pa i xocolata, fruita..., tot molt saludable...
Vam fer intercanvi d'obsequis i vam jugar als nous jocs que vam aportar com les tabes, el carro de Morri, un dos tres pica paret amb la cançó "Minyonet qué m' has robat un sac de blat / On l'has amagat? Dins el forat de la paret! / 1,2,3, pica pica pica paret sense moure mans ni peus"

I com el temps arribava a la fi, ens vam acomiadar molt efusivament com si marxéssim a la fi del món. Tots molts contents i satisfets van donar per acabades aquestes trobades emotives i satisfactòries. És una iniciativa que no s'hauria d'interrompre mai...

El grup de Gent Gran del Curs Intergeneracional d'informàtica.

0 comentarios: