Per Sant Josep lo més típic és la crema catalana. Una recepta que es perd a la memòria del temps. Jo sempre he vist sens falta, fer la crema per Sant Josep a la majoria de cases catalanes. Abans no es podia anar tant a les pastisseries i es feien els postres casolans.
LA RECEPTA:
LA RECEPTA:
Per un litre de llet
9 rovells d’ou
8 cullerades de sucre
50g de midó de menjar
Un tros de pell de llimona
Un tubet de canyella
9 rovells d’ou
8 cullerades de sucre
50g de midó de menjar
Un tros de pell de llimona
Un tubet de canyella
Es posa tot en un bol i es barregen els ous, el sucre, el midó, la llet i es passa per un colador fi perquè no s’hi facin grumolls. Es posa en una cassola, s’hi afegeix la pell de llimona i la canyella. Es posa al foc i amb una cullera de fusta es va remenant sense parar i quan just comença a voler bullir es retira i s’aboca en una safata o en petites cassoletes. Hi ha un aparell que venen a les ferreteries que és un pal llarg amb una rodona plana al final, es posa al foc i es deixa que es posi ben roent (extremadament calent). S’espolvoreja la crema amb bastant sucre i s’hi passa per sobre el ferro roent tantes vegades com calgui perquè es torri el sucre.
(Margarita Maymó)
1 comentarios:
Hola Margarita:
La crema catalana està molt bona.El que més ens agrada és el sucre que té per sobre, que és cremat. Només de veur'en les fotos ens han vingut moltes ganes de menjar-ne. Has coincidit amb el Ramon en proposar la recepta.
Els druides de quart.
Publicar un comentario