Dilluns de Pasqua

martes, 25 de marzo de 2008


LA MONA


Una de les tradicions més arrelades a Catalunya és anar a menjar la mona el dilluns de Pasqua.
La mona, molts forasters poden pensar que es tracta d'un animal, però no és així, aquí la mona és un pastís fet amb pa de pessic i guarnit amb xocolata, mantega, fruites confitades...
Tradicionalment la mona la regala el padrí al seu fillol o fillola.
La mona es pot comprar a les pastisseries o es pot fer a casa. A mi m'agrada fer-me-la perquè hi poso els ingredients que més ens agraden a tots.

(Cristina Bergués)

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Yo he comido el viernes Santo macarrones con atún y queso rallado y de postre torrijas.
Manuel Estrada

elrincondeloles dijo...

hola amig@s:
bueno, bueno, que pastel...creo que entrare mas de tarde en tarde, estoy haciengo regimen y esto esta que abre las ganas de comer, que bueno todo, y las torrijas con lo que me gustan, madreeee que fotos...
besos de loles

Anónimo dijo...

A casa nostre, com que els nostres fills no tenen padrins perquè no estan batejats, la Mona la fan els avis. Per nosaltres és una festa molt important en la qual ens trobem tota la família.
(Marissa)

Anónimo dijo...

Hola Cristina:
A nosotros también nos gusta la mona. También nos gustan las figuritas de chocolate que vienen en la mona.Antiguamente eran de huevos...pero hoy en dia de chocolate, nata etc.
Els druides de quart.